Vintage markten in 2024 - Overzicht per provincie! (2024)

Vintage markten in 2024 - Overzicht per provincie! (1)

Uren struinen langs kraampjes, genieten van goede muziek en leuke mensen ontmoeten: een vintage markt is de perfecte plek om te vertoeven op een vrije dag. Toch is het niet altijd even gemakkelijk om een vintage markt te ontdekken. Ben jij op zoek naar een leuke markt met vintage parels? Zoek dan niet verder, want wij helpen je graag op weg met de leukste adresjes.

In onze zoektocht naar leuke vintage markten zijn wij er heel wat tegengekomen. Let wel dat dat de scheidslijn tussen vintage, tweedehands en antiek heel dun is op de meeste markten. Maar, jij als echte ‘vintage finder’ tijdens je bezoek aan een markt ongetwijfeld het kaf van het koren te scheiden!

Een vintage markt in het Hoge Noorden

We begonnen onze zoektocht in het Hoge Noorden, de plek waar wij ons oh zo thuis voelen! Wie denkt dat er in Friesland en Groningen geen markt met vintage items te vinden is, heeft het mis.

Friesland

Vanaf het voorjaar wordt er bijna iedere drie weken een mega grote vlooienmarkt georganiseerd in het Friese Bakkeveen. Het is één van de grootste openluchtmarkten mét meer dan 500 standhouders per editie.

Ook in de rest van de provincie Friesland waan je je in een waar vintage paradijs. Zo organiseert It Flinke Boskje geregeld Flinke Flea Market’s op de Flinkefarm.

Ben je dol op grote, overdekte vlooienmarkten? Houd dan zeker het WTC Expo in de gaten. Hier wordt normaal gesproken iedere maand de grootste overdekte vlooienmarkt van Noord-Nederland georganiseerd.

Groningen

In Leeuwarden vind je dan wel de grootste overdekt markt met vintage en tweedehands waren, maar Groningen heeft ook meer dan genoeg te bieden! Zo wordt minimaal een keer per jaar (maar vaak twee keer) de Grote Markt in de hoofdstad van de provincie omgetoverd tot vintage markt Klein Berlijn. Hopelijk kun je jezelf snel weer onderdompelen in een wereld van vintage kleding, accessoires, meubilair en andere hebbedingetjes. En na gedane arbeid is het goed toeven bij een lokale foodtruck.

De vintage markten in Midden-Nederland

Friesland en Groningen zijn prachtige provincies met een ruim aanbod aan (vintage) markten, maar wist je dat het midden van het land ook veel te bieden heeft aan vintage liefhebbers? Kijk maar!

Drenthe

In de zomermaanden is het heerlijk om buiten over een markt te slenteren, maar in de herfst- en wintermaanden is een overdekte markt met vintage spullen ook geen overbodige luxe. In Drenthe vind je een grote markt met tweedehands spullen in de markthallen van Hoogeveen. Tweedehands staat niet gelijk aan vintage, maar wedden dat je tussen al die tweedehands pareltjes een aantal prachtige vintage items vindt?

Overijssel

Vintage parels ontdek je vast en zeker ook op de Weerselose Markt in Weerselo. Met een ruim aanbod aan brocante, retro, antieke, vintage en nieuwe goederen, verspreid over 20.000 m2, is dit een leuke markt om te bezoeken. De Weerselose Markt is iedere zaterdag (van 8.30 uur tot 14.00 uur) en elke tweede zondag van de maand (van 12.00 uur tot 17.00 uur) te bezoeken. Daarnaast zijn er extra markten rondom feestdagen.

Extra leuk: de markt is zowel binnen als buiten én er is een speelparadijs aanwezig voor kinderen!

Gelderland

De stoerste vintage- en designmarkt vind je in Arnhem! Tientallen kramen vol mooie, orginele, hippe en bijzondere items tref je op de Wijvenkraam. Terwijl DJ’s soul, funk, hiphop, 90’s en loungemuziek draaien, struin jij langs de rekken met bloemetjesjurken en mooie tekeningen. En jouw vriend/partner? Die kan ondertussen genieten van een Duits biertje 😉

Het is nog onbekend wanneer de volgende editie van Wijvenkraam plaatsvindt, dus volg de organisatie op Facebook om op de hoogte te blijven of meld je aan voor hun nieuwsbrief via de website!

Utrecht

Blok je agenda alvast op 13 en 14 november 2021! Dan vindt namelijk Europa’s Grootste Vintage Evenement plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. Jij als vintage liefhebber vindt hier een mega verzameling vintage en tweedehands items en een verscheidenheid aan curiosa en antiek. Meer dan 1000 standhouders bieden honderduizenden items aan, waarbij er aparte afdelingen zijn voor speelgoed, glas, aardewerk, boeken, munten, kaarten, archeologie, fifties spullen en design woon- en interieurartikelen. Een vast onderdeel van de beurs is de Mega Platen & CD Beurs, dus ook voor (vintage) muziek zit je goed in Utrecht.

Noord-Holland

Nergens in Nederland vind je zoveel vintage items bij elkaar als in de IJ-Hallen te Amsterdam. Dit is zelfs de grootste vlooienmarkt van heel Europa! Hoe tof is dat? 😉 Maandelijks kun je afreizen naar Amsterdam om hier vervolgens uren te struinen langs zo’n 500 kramen. Overdekt en wel, dus ook een heerlijke vintage markt om te bezoeken in de wintermaanden.

Op naar de vintage markten in het zuiden

Onderin in ons prachtige kikkerlandje zijn eveneens héél veel markten met vintage pareltjes te vinden. Daarom volgen hier tot slot nog een aantal markten in het zuiden des lands.

Zuid-Holland

In Zuid-Holland – Dordrecht om precies te zijn – werken ze hard aan een duurzamere wereld! Gedurende de Pop-up markt in de Voorstraat op zaterdag 11 september 2021 worden er diverse tweedehands en vintage items verkocht, zodat de wereld niet overvol raakt met nieuwe spullen. Deze markt wordt georganiseerd in het kader van het Voorstraat Noord Festival en is een leuk uitje voor jong en oud!

Vintage markten in 2024 - Overzicht per provincie! (2)

Noord-Brabant

De droom van iedere vintage liefhebber wordt geregeld werkelijkheid in de evenementenhal van Breepark te Breda, Deze wordt dan omgetoverd tot een waar vintage walhalla. Met 250 kramen die voorzien zijn van vintage, curiosa en leuke prullaria mag dit met recht een Super Snuffelmarkt genoemd worden.

Limburg

Last but not least: Limburg! Hier worden met regelmaat leuke kofferbakverkopen, garagesales, vlooienmarkten en beurzen georganiseerd. Zo vind je in Roermond geregeld de boeken- en platenmarkt.

Vintage markten in geheel Nederland

Er zijn ook een aantal markten die door het land ‘trekken’. Zo reist Swan Market het land door. Deze creatieve off-line marktplaats, een platform voor startende en creatieve ondernemers, is een walhalla voor vintage liefhebbers. Naast vintage vind je er handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, betaalbare kunst en toffe interieur items.

Tip dé vintage markt!

Denk jij nou “Guys, leuk item, maar dé leukste vintage markt van Nederland mist in dit rijtje’: let us know! Stuur een e-mail of laat een reactie achter onder dit bericht! Wellicht nemen wij dan een kijkje op de markt. Zien we je daar!

Vintage markten in 2024 - Overzicht per provincie! (2024)
Top Articles
34 Baking Recipes to Make the Most of Your Food Processor
21 Easy And Comforting Instant Pot Recipes To Try This Winter
Where are the Best Boxing Gyms in the UK? - JD Sports
Faridpur Govt. Girls' High School, Faridpur Test Examination—2023; English : Paper II
The Atlanta Constitution from Atlanta, Georgia
New Slayer Boss - The Araxyte
Flixtor The Meg
Robinhood Turbotax Discount 2023
How to Watch Braves vs. Dodgers: TV Channel & Live Stream - September 15
Top Golf 3000 Clubs
Tcu Jaggaer
Shooting Games Multiplayer Unblocked
California Department of Public Health
Trini Sandwich Crossword Clue
Hair Love Salon Bradley Beach
Walmart Windshield Wiper Blades
Craftology East Peoria Il
Gdlauncher Downloading Game Files Loop
Mikayla Campinos Laek: The Rising Star Of Social Media
Evil Dead Rise - Everything You Need To Know
X-Chromosom: Aufbau und Funktion
Tripadvisor Napa Restaurants
Baja Boats For Sale On Craigslist
Redfin Skagit County
Bra Size Calculator & Conversion Chart: Measure Bust & Convert Sizes
How To Improve Your Pilates C-Curve
Southtown 101 Menu
Cavanaugh Photography Coupon Code
Yoshidakins
Rocketpult Infinite Fuel
The Best Carry-On Suitcases 2024, Tested and Reviewed by Travel Editors | SmarterTravel
T&J Agnes Theaters
Helloid Worthington Login
Vivek Flowers Chantilly
Ksu Sturgis Library
Busch Gardens Wait Times
California Craigslist Cars For Sale By Owner
Tattoo Shops In Ocean City Nj
boston furniture "patio" - craigslist
Leland Nc Craigslist
Big Reactors Best Coolant
Mynord
What Is The Optavia Diet—And How Does It Work?
Julies Freebies Instant Win
Gear Bicycle Sales Butler Pa
Santa Ana Immigration Court Webex
Poster & 1600 Autocollants créatifs | Activité facile et ludique | Poppik Stickers
Sam's Club Fountain Valley Gas Prices
The Goshen News Obituary
Festival Gas Rewards Log In
The Love Life Of Kelsey Asbille: A Comprehensive Guide To Her Relationships
Lux Nails & Spa
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated:

Views: 5628

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.